23 жовтня - день працівників реклами

23 жовтня - день працівників реклами

Щорічно відзначається в Україні 23 жовтня.


Трішки історії…


Виникнення свята «День працівника рекламної сфери» пов’язують з появою першої реклами. Як тільки ринок наповнився різноманітними товарами і послугами, і стала рости конкуренція з’явилася необхідність просувати товар, залучати до нього увагу, інформувати покупця про переваги даного товару, а значить його рекламувати. Виникла окрема сфера праці — ринок рекламних послуг, який почав приносити хороший дохід, слідом стали з’являтися рекламні агентства.


В Україні ж ринок реклами з’явилася лише після розпаду Радянського Союзу. За розповідями засновників рекламного бізнесу на зорі його зародження прибуток їх агентств була неймовірна висока, що дозволяло за рік купувати квартири, машини без особливих зусиль. Ринок реклами стрімко зростав, набирав обертів і ставав неймовірно популярний.


За однією версією виникнення Дня працівника реклами світ зобов’язаний студенту, який в 1994 році організував своє власне рекламне агентство і отримав перше замовлення 23 жовтня. Поставивши «на ноги» бізнес і ставши директором своєї компанії, колишній студент став 23 жовтня відзначати «День рекламного агентства» та проводити креативні вечірки. З кожним роком святкування набувало серйозних масштабів: грандіозні вечірки і концерти привернули увагу засобів масової інформації і стали дуже популярним.


Лише з 2001 року свій професійний день почали відзначати всі люди, що мають відношення до реклами. Так і виникло свято всіх маркетологів, піарників, укладачів, виробників реклами. Саме реклама допомагає привертати увагу, продавати, просувати товар, продукт, послугу. І щороку прийоми реклами, маркетингові «ходи» оновлюються, удосконалюються, йдуть в ногу з розширюється споживчим ринком. Популярними стали навчальні заклади, навчальні та випускають професійні кадри в сфері реклами.


В даний час в День працівника реклами привітання приймають усі креативні, творчі люди, що мають відношення до створення реклами: працівники піар — агентств, поліграфісти, маркетологи, виробники зовнішньої і внутрішньої реклами. У цей день прийнято організовувати корпоративні, креативні вечірки і концерти.


Якщо стоїть завдання вибору подарунка працівникові рекламної сфери на його професійне свято, то варто як слід подумати, адже здивувати таких людей складно, але все ж можливо.


Можна вибрати подарунок-сюрприз, наприклад, на вигляд звичайна книга «Класика в віршах», а всередині фляжка, або забавний подарунок: гігантський олівець.


Або штучно подарунки у вигляді чашок із смішними картинками, органайзери у вигляді коробки цукерок і інші набори. Зараз знайти і вибрати креативний подарунок не складе труднощів, безліч магазинів і інтернет-салонів пропонують всілякі сюрпризи.


Радянська листівка: наприклад таку можна подарувати рекламникам, які займаються продуктами …


Незвичайним подарунком послужать набори поліграфічної продукції минулих років, наприклад, рідкісні листівки радянського або військового періоду, плакати.


Але також працівникам реклами підійдуть і класичні подарунки у вигляді набору для записів: блокнота і ручки. Для виробників зовнішньої реклами: іменна рулетка, шпатель з кумедною вітальним написом на ручці.


Прикольна точилка з олівцями. Здивує всіх дизайнерів!


Для дизайнерів — набір для професійної творчості: олівці, маркери. Здивувати можна і самого креативного рекламщика, варто тільки докласти зусиль.


Ну а всередині колективу можна придумати кумедні вірші про рекламу, замовників, розіграти жартівливий спектакль «Один робочий день рекламщика», в якому згадати кумедний випадок робочих буднів: неймовірні замовлення і смішні замовники, з пародіювати колег.


Начальство може преміювати видатних підлеглих жартівливими або самими справжніми винагородами. День рекламщика — свято, яке надихає креативних людей творити, придумувати і дивувати!

23.10.2020
Праздники
 
 
 

Стрічка новин