Жителів Кіровоградщини закликають не викидати на смітник новорічні ялинки

Жителів Кіровоградщини закликають не викидати на смітник новорічні ялинки

Ось і закінчуються новорічні свята. У кожного виникає питання – куди подіти «лісову красуню»?  І як завжди більшість викидає їх на майданчики для побутового сміття.


А як же використовують ялинки після свят за кордоном? Наприклад  в Норвегії та  Данії ялинки відправляють на меблеві фабрики, в Швеції – спалюють в котельнях.

 

В Німеччині – виготовляють кухонні ножі для масла, в Австрії – паливні брикети, а в США  папір або наповнювач для котячого туалету та інше.


А куди ж дівати ялинки нам?

 

Якщо Ви придбали ялинку з маркуванням (це спеціальний чіп з номером, де міститься інформація про те, звідки деревце привезене) та у продавця був протокол радіаційного дослідження деревини, який свідчить про радіаційну безпечність продукції та сумлінність суб’єкта господарювання то можете хвою з ялинок  використовувати при простудах, кашлю та бронхітах у вигляді інгаляцій або приймати хвойні ванни. На  городі та в саду, подрібненою деревиною можна посипати землю біля дерев та квітів. А якщо у вас є своя лазня  – то можна переробити на дрова і приємний хвойний аромат додасть вам здоров’я.

 

Тож не спішіть викидати ялинку на смітник, а  використовуйте з користю для  свого здоров’я. 

 

Першоджерело: labcentr.kr.ua

 
 
 

Стрічка новин