Навіть у Польщі немає таких розкішних будинків, як в українських посадовців, – Саакашвілі

Навіть у Польщі немає таких розкішних будинків, як в українських посадовців, – Саакашвілі

Навіть у найбагатших поляків в елітному пригороді Варшави немає таких великих та розкішних будинків, як, наприклад, у генпрокурора Луценка та інших українських посадовців.

Про це розповів 3-ій президент Грузії Міхеїл Саакашвілі в спеціальному випуску програми «Перші про головне. Коментарі» (щобудня о 13:00 – 15:00 та 17:00 – 19:00) на телеканалі ZIK.

Міхеїл Саакашвілі зауважив, що якщо подивитися на сусідню Польщу, то у порівнянні з Україною, там немає жодного мільярдера. Натомість ВВП Польщі на душу населення в 5 разів більше, ніж в Україні.

«Коли мене Порошенко відправив у вимушене вигнання до Польщі, то мої друзі надали мені там будинок. Це було елітне передмістя Варшави, щось на кшталт київської Конча-Заспи. Але хоч будинок і був дуже гарним, але невеликим. І взагалі, там немає таких великих будинків, як, наприклад, у Луценка та його свити, немає навіть у найбагатшого поляка», – наголосив Саакашвілі.

Відтак політик підкреслює, що Україні потрібна диктатура середнього класу, адже саме середній клас здатен розвинути економіку швидкими темпами.

«Диктатура середнього класу – це, передусім, верховенство закону, рівність та неможливість існування олігархату в країні. Наразі ж середній клас в Україні знищується, натомість його залишкам пропонують безвіз, мовляв, виїжджайте куди завгодно», – констатував Саакашвілі.

Він певен, що коли в Україні почне розвиватися середній клас, то країна вийде на рівень передових європейських країнта стане наддержавою Європи.

Якщо Україна не буде розвиватися, то, на думку Саакашвілі, не зможе утриматися у своїх сьогоднішніх кордонах. Адже вже виникають проблеми на південних рубежах, в окремих районах північних областей, ну і звісно на сході та заході.

 

 
 
 

Стрічка новин