В Україну ринуть інвестиції - Порошенко

В Україну ринуть інвестиції - Порошенко

Президент України Петро Порошенко констатує, що в країні зупинена тенденція падіння економіки, проте "підстав для феєрверку немає".

 

Про це глава держави написав в колонці для спеціального випуску видань "Новое время" та The Economist Світ.

"Хороша новина в тому, що зламана багаторічна тенденція падіння (економіки), викликаного війною, втратою значної частини індустріального потенціалу, економічної агресією з боку Росії. Але підстав для феєрверку немає. Такі темпи - категорично незадовільні для стабільного розвитку економіки і відновлення рівня життя. Саме тому і шукаємо нестандартні, нетривіальні і ліберальні рішення для поліпшення інвестиційного клімату, прискорення економічного зростання, створення нових робочих місць", - написав Порошенко.

Як приклад він навів свою пропозицію замість податку на прибуток підприємств ввести податок на виведений капітал. На його переконання, це вивільнить кошти на розвиток бізнесу, оскільки оподаткування торкнеться тільки тієї частини прибутку, яка не спрямована на розширення або створення виробництв.

"Сподіваюся, що це нововведення запустимо з 1 січня 2019 року. А поки впровадимо розстрочку на сплату ПДВ на імпортне обладнання для розширення та модернізації виробництва", - зазначив президент.

Порошенко обіцяє, що в 2018 році Україна продовжить впевнено розвиватися, в країну прийдуть "серйозні інвестори".

Нагадаємо, за даними Держстату, за 9 місяців 2017 року капітальні інвестиції в українську промисловість збільшилися на 26,9% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, і становили 87,1 млрд грн.

 

За матеріалами: depo.ua

09.01.2018
Экономика
 
 
 

Стрічка новин